:: Nuffnang ::

:: Pengikut Setia ::

Saturday, 27 November 2010

32 Minggu - Masa Untuk Bersiap-siap

Hari ni genap kandungan berusia 32 minggu. Maknanya, dalam 8 minggu je lagi, saya akan dapat berjumpa dengan anak kesayangan saya ini. Itupun, kalau dia nak keluar on time. Kalau dia nak keluar awal? Nak pilih tarikh yang cantik-cantik ke kan... Kalau dia keluar lewat sket pun, mungkin seminggu ke 10 hari je...

Sebab anak sulung, tak tau dia punya rentak macam mana. Maka, sekarang dah nak kena bersiap-siap. Nak kena prepare beg untuk ke hospital, if emergency case la kan. Maknanya, ke mana saja pergi, sekarang dah nak kena bawa la beg tu.

Ini senarai barang-barang yang nak kena bawa ke hospital. Boleh tegok kat sidebar --> juga ye... Ada yang belum beli lagi pun ye juga ni. InsyaAllah, hari ini akan selesaikan semuanya...

IBU
1) Buku merah
2) Kad pengenalan
3) Telefon bimbit + charger
4) Baju/blouse - 5 helai
5) Stokin - 2 pasang - belum beli lagi
6) Kain batik - 3 helai
7) Pakaian dalam - 5 pasang
8) Tudung - 2 helai
9) Peralatan mandian
10) Buku/majalah
11) Tuala mandi
12) Maternity pad - 1 pek
13) Tuala muka
14) Selipar
15) Kamera
16) Air selusuh - Suami belum buat lagi
17) Minyak angin
18) Air zam-zam
19) Makanan & minuman
20) Termos air panas - belum beli lagi
21) Beg plastik
22) Baju sejuk
23) Sikat
24) Breast pad - 4
25) Nursing bra - 4

BAYI
1) Lampin pakai buang - 6 helai
2) Baju - 3 pasang
3) Minyak telon
4) Baby wipes/wet tissue
5) Tuala mandi
6) Sarung tangan & kaki - 4 pasang
7) Peralatan mandian
8) Selimut/bedung
9) Barut - 5 helai
10) Bedung - 1 helai
11) Topi

Ok, mana yang ada, dah boleh masukkan dalam beg dah. Harap sangat, kalau bb nak keluar pun, biarlah lepas 18/12 ni. Lepas check up kat Az-Zahrah, dan lepas kami bayar booking kat sana. Dan kalau boleh juga, biarlah masa tu saya di Bangi. Ameen...

2 comments:

Queen said...

ameeen.....bagusla list ni..harap2 nanti masih ada lagi la time nak beranak nanti..hihi

Maznie said...

Wah... congrat! nampak dah mcm lengkap list ni.. :) opps.. salam perkenalan :)