:: Nuffnang ::

:: Pengikut Setia ::

Friday, 25 February 2011

Kena Kuat Semangat

Sedang berusaha memberikan yang terbaik buat anak tercinta. Niat yang baik, pasti ada ujiannya. Semoga semangat saya terus kental untuk fully BF Sakinah!

Memang cabarannya besar. Lagi-lagi bila tengok hasil yang kurang memberangsangkan. Tapi saya tak boleh mudah putus asa. Kesian Sakinah nanti. Saya tau saya kena berkorban sikit.

Sedang survey breast pump yang elok sikit. Mana tau, dapat meningkatkan hasilnya nanti. Takpelah mahal sikit. Kalau dibandingkan dengan bagi FM, lagi mahal bagi FM.

Bila baca pengalaman ibu-ibu yang fully BF anak masing-masing, rasa bersemangat semula. Kalau mereka boleh, takkan saya tak boleh kan? Doakan saya ye...
Published with Blogger-droid v1.6.7

5 comments:

Queen said...

mesti boleh!!!...chaiyok22222...


sambil berjuget2 ala pom pom girl.. =)

nik penahtgk ada sorang akak ni..die tgk2 gmbr anak die dalam phone masa mengepam...maybe die cuba wujudkan suasana damai buat die... =)

Siti said...

InsyaAllah...
cube try pump yang ok sket..macam ct guna spectra3 and medela FS..memang sangat berbaloi2...

Aishah 3005 said...

salam...em sama la kite, org sekeliling smue suh bg FM..n dorg kate elok ke bg susu sejuk kat anak...malas nk explain, kan dah ternyata susu ibu adalah yg terbaik. aishah pn tgah usaha nk bg bM jgak kat bb aishah... chaiyok2x

Naura said...
This comment has been removed by a blog administrator.
fara said...

chaiyok2 mazni!

fara silent reader mazni,slalu gak baca post mazni dr before kawen smpai skrg.sbb fara kawen semggu lps mazni n preggy pun sesame n now anak pun sesame.heheh.slalu xtinggalkan comment pun,tp kali ni rase cam terpanggil plak.heheh.

cuba mazni makan mknan yg menambahkan susu.kalau breakfast tu boleh mkn oat or nestum or roti salut madu ke.pastu try minum susu.fara amalkan mende ni je,alhamdulillah susu byk.=) janji kite kena percaya ngan diri kite yg susu kite cukup utk baby kite.pastu minum air masak byk tau.sekurang2nye 2liter sehari.pastu rajin2 pump tau.fara pakai spectra 3.quite good gak.manual pump pun fara pakai.=)

pastu kan,jgn bg baby bwh 6bln minum air masak tau.sbb air masak ni boleh menghakis pelindung yg kite bg kt baby masa kite bf die.rugi kan,penat2 kite bf baby sekali air masak ni hakis plak.huhuu.

nway,sakinah comeyl sgt tauu!=))