:: Nuffnang ::

:: Pengikut Setia ::

Friday, 12 March 2010

Jurnal 2 Hati : 070 - 50 Hari Lagi

Sedar tak sedar je, ada lagi 50 hari je. Perasaan? Biasa jer... Tapi macam banyak berangan je. Tak sabar la konon. Hehehe...

Persiapan? Alhamdulillah, berjalan lancar. Boleh tengok kat sini yer. Antara yang masih berjalan ialah:

1- Penghantaran Kad Jemputan
Sekarang kad sedang mula untuk diedarkan. Nak tulis alamat pun jenuh jugak. Nak cari alamat kawan-kawan pun satu hal gak. Nasib la, saya ni memang simpan alamat kawan-kawan sejak dari sekolah. Cuma, nak kena minta juga alamat terkini kan? Alhamdulillah, teknologi memang membantu. Apa lagi FB la kan?

2- Hiasan Rumah
Yang ini sebenarnya dah stat sikit demi sikit. Mula lepas bertunang tu, dah stat renovate rumah. Lepas raya lak, buat bilik pengantin yang sekarang tengah duduk ni. Hari tu baru tempah langsir rumah. Tapi tak adalah satu rumah. Tempah untuk sliding door je. Yang lain-lain masih boleh digunakan lagi.

3- Hiasan Bilik
Yang ini, sejak bilik siap, saya adalah beli sikit-sikit juga. Since untuk hiasa sepenuhnya dalam bilik pengantin, ada dalam pakej hari tu, so tinggal tambah sikit-sikit jelah. Langsit tingkap, sekali buat dengan langsir sliding door hari tu.

4- Prosedur Perkahwinan
Sekarang ni tengah tunggu En. Tunang tersayang siapkan semua borang-borang beliau, sebelum saya pula nak kena buat macam-macam. Agak lambat sikit, sebab En. Tunang kerja sendiri, jadi kena isi borang pengesahan status bujang tu. Minta sign dengan tok ketua kampung. Sepatutnya 2bulan sebelum majlis, beliau dah kena bagi kat saya. Ni dah lewat dah ni.

Setakat ni, itu je yang saya ingat. Yang lain-lain saya update lain kali la ye...

1 comment:

^misz zatie8384^ said...

kak,kena cpt anta borang tu..bkn ape..nani br submit smlm..tp bkn tarikh yg nani nk..awl seminggu..nyesal lmbt..skang ni tiap minggu org kawen..huhu