:: Nuffnang ::

:: Pengikut Setia ::

Saturday, 14 November 2009

Jurnal 2 Hati : 024 - Juruvideo (Videographer)

Beberapa entri persiapan perkahwinan saya sebelum ini, ada menyentuh mengenai jurufoto, yang telah selamat pun ditempah. Alhamdulillah...

Jadi hari ini, saya nak cerita pula mengenai juruvideo. Saya nak tanya pendapat para blogger sekelian, penting tak peranan juruvideo ni? Saya telah pun bertanya beberapa orang rakan, dan mereka cakap, penting. Memanglah pada awalnya, saya bercadang untuk meng'hire' seorang juruvideo. Tapi, bil amelihat pada kosnya, takut pula lari bajet saya.

Saya berpendapat, momen penting yang mahu divideokan, cuma saat akad dilafaz & perkara sewaktu majlis nikah. Selepas itu, melalui gambar pun dah ok kot. Tapi, tak tahulah pendapat anda semua. Memanglah kalau setiap perkara itu divideokan, momen itu pasti sukar dilupakan...

Tapi, gimana ya? Mahu tapi, banyak perkara lain yang lebih penting. Harap-harap, saya punya bajet lebih untuk ini. Ameen...

4 comments:

atiQah adNan said...

betul juga tu...
kalau ade bujet lebih boleh la hire..
macam saya pun tatau la lagi.. hehe
buat video sendiri je laa..
sebab memang mahal videographer ni dear...

_Gnie_ said...

tulah... saya pun plan nak mtak tlg abg sepupu je tlg kot.. yg pntg dialog masa akad tu.. kenangan kan...

Cik Belle said...

Hai _Gnie_,

I rase you boleh try tengok from this website: http://www.thevideostory.grazine.com/
They provide package starts from rm350 untuk satu majlis. I guess ni antara yang termurah i pernah jumpa. Maybe you boleh discuss with them. Cover untuk nikah yang penting. Hihi. Goodluck!

_Gnie_ said...

saya dah tgk. TQ for the info. mcm tak percaya je boleh dapat dengan harga semurah itu.