:: Nuffnang ::

:: Pengikut Setia ::

Monday, 24 August 2009

Puasa Tahun Ini

Kalau ikutkan, puasa kali ini, puasa terakhir sebelum bergelar isteri orang. Tapi, macam tak ada apa-apa beza pun. Ingatkan dah nak jadi isteri orang ni, nak start la belajar bangun awal-awal pagi untuk bersahur. Tapi, hampeh! Nak kena sampai Mama ketuk pintu bilik baru terhegeh-hegeh. Tau-tau semua dah terhidang. Haiii, senanglah hidup. Lagi best plak, dibuat xleh puasa, lagi la liat nak bangun. Terus je tayang bendera merah, tak bagi orang ganggu tidur yang lena diulit mimpi itu.

Maaf la En. Tunang, bakal isteri awak ini memang liat nak bangun pagi. Dibuatnya lepas kahwin kena tinggal dengan Mertua, hahaha gelak besar la saya. Karang Mertua cakap, ingatkan ni memang Menantu, tapi rupanya anak hantu. Kahkahkah! Camnelah ni..

Sebenarnya saya tetapkan dalam hati mahu menghayati puasa tahun ini bersama-sama keluarga. Bukanlah tahun depan tak boleh berpuasa bersama-sama keluarga. Tapi kan nak kena bahagi-bahagi. Lagi pula sudah punya keluarga sendiri.

Tengok tu, berfikir bukan main jauh lagi. Sepatutnya improvekan diri tahun ni, tapi masih belum menampakkan hasil. Takpe-takpe, baru nak masuk tiga hari. Ada 26 hari lagi. Banyak lagi masa. Yang penting, teruskan usaha! Chaiyok! Cahiyok!





glitter-graphics.com

2 comments:

Dayu said...

puasa mmg bulan yg penuh dugaan
awal2 dah dalam dilema
bila bujang, kita ada satu je family
hati mak ayah sendiri je nak kena jaga
bila dh kawin ni
banyak hati nak kena jaga..pandai2 lah uruskan, jgn sampai ada yg terluka
hati sendiri yang parah..takpe *huhu*

_Gnie_ said...

mendalam tu dayu...
insyaAllah, pengalaman kwn2 semua sy amik jadikn pedoman di masa akn dtg...