:: Nuffnang ::

:: Pengikut Setia ::

Friday, 17 July 2009

Jurnal 2 Hati : 001 - Survey Pakej

Sebenarnya saya tak tahu nak mula dari mana untuk buat persiapan majlis pernikahan & persandingan saya nanti. Sekarang ni, saya masih men'survey'2 segala keperluan untuk kedua-dua majlis itu nanti. Maaf, sebenarnya untuk ketiga-tiga majlis, termasuk majlis bertandang.

Apa yang pasti, saya mahukan majlis yang ringkas, tetapi meriah dengan kedatangan keluarga & sahabat handai kedua-dua belah pihak. Tentulah saya mahu majlis yang menjadi kenangan abadi buat kami berdua.

Antara yang sedang saya tengok2:
1) Photographer -> dah ada dalam kepala, tapi xdecide lagi
2) Videographer -> yang ni masih cari2 lagi
3) Pakej pakaian & andaman -> dah ada gak dalam kepala, tinggal nak pegi tengok
4) Pelamin -> tengah fikir, nak design camne ey?

Yang lain2, macam hantaran terutamanya, kami akan luangkan 1-2 hari (mungkin lebih la), untuk pergi membeli secara borong bersama-sama. Sekarang ni, tempoh mengumpul dana. Masa untuk membeli mungkin sebelum raya & masa sale hujung tahun. Ok x?

Oh ya, bulan depan, bakal adik ipar saya bakal melangsungkan perkahwinan. Dan saya diminta untuk datang membantu. Agak2, wajar x? Jap, sedang berfikir2 lagi...





glitter-graphics.com

6 comments:

~ thalhazlin ~ said...

uhu. mazni, sama cam saya. adik tunang cepatkan majlis kawin sebab dia n bakal hubby yang dapat kerja di daerah sama.. saya cuma datang majlis persandingannya sahaja. saya tak bantu rewang (cam nampak beria tak? , mummy pun tak galakkan dan saya memang kureng bab kerja dapur ;p (honestly speaking) ), tapi saya tempahkan choco donut yang banyak untuk orang rewang-rewang makan..

_Gnie_ said...

tulah...
mula2 tunang yg ajak je...
xpelah, igtkn nk dtg kenduri je trus...
sekali mak tunang mintak saya datang tolong2 skali...
tu yg xtau cmne...
kne tnya gn my mum dulu la...
kl ok, baru pegi...

~ thalhazlin ~ said...

memang bagus tolong-tolong.. nampak kita menantu yang baik to be. ;). tapi, em.. agak malu apa.. adik tunang kawin dulu? uhu.

_Gnie_ said...

kata nak jadi menantu kesayangan...
aha, poyo!
abg yg baik, bg adik2 lepas dulu...
tu yg tetinggal ketapi tu...
hehehe

Bentara Sakti said...

Salam, Mazni..lupe plak nak ucapkan tahniah..kalu nak pakej utk photographer dgn videographer...pe kate contact Musab dgn Sharna http://1stverse.wordpress.com/contact/

pastu kalu nak tgk diorg punye hasil photography boley tgk kat sini http://cyanamoose.fotopages.com

pepepun semoga berbahagia ke anak cucu...ahaks


Congrates!!!

_Gnie_ said...

TQ...
walaupun lmbt, xpe...
hehehe...

TQ for the info...
aku dh emel diorg mtak quotation...